Print Page | Close Window

Slow Forum?

Printed From: Chalfont St Peter
Category: Frequently Asked Questions
Forum Name: FAQ
Forum Description: Frequently Asked Questions
URL: http://www.chalfontstpeter.com/forum/forum_posts.asp?TID=2534
Printed Date: 19 October 2017 at 2:45am
Software Version: Web Wiz Forums 11.05 - http://www.webwizforums.com


Topic: Slow Forum?
Posted By: DanDan
Subject: Slow Forum?
Date Posted: 11 July 2006 at 2:37pm
Is it my imagination or is this forum getting gradually slower?
I have noticed that the forums with the most posts in are slower to load.


-------------



Replies:
Posted By: big baggles
Date Posted: 11 July 2006 at 4:01pm
i thought the same.......glad to know its not only me !

-------------
need a stella and i need one now !


Posted By: jake
Date Posted: 12 July 2006 at 12:04am
i have noticed that too, i thought it was my pc and keep defraging it and every thing


Posted By: Dave-R
Date Posted: 12 July 2006 at 2:22pm

Depends on the time of the day and how much internet traffic there is.

If i come on about 7am it tends to be very fast whereas 7pm its bloody slow



Posted By: DanW
Date Posted: 12 July 2006 at 2:30pm

It shouldn't be any slower to load, regardless of the number of posts on a topic. The DB backend is SQL Server, so I'm guessing that it's either the traffic on the fasthosts servers where this is hosted or internal traffic at work.



-------------
I used to be with it. But then they changed what it was. Now what I'm with isn't it, and what's it seems scary and weird.


Posted By: DanDan
Date Posted: 12 July 2006 at 2:54pm
If you access ‘ forum_topics.asp?FID=11" target="_self - The Forum ’ which has thousands of posts it takes several seconds to load, go back to ‘ forum_topics.asp?FID=9" target="_self - Recipes ’ which has a lot less posts loading time is almost instantaneous.

-------------


Posted By: Neil
Date Posted: 12 July 2006 at 4:01pm
Dan... why not alter the scripts to have time to generate at the bottom. I notice that it's at the bottom of some of the pages but not all. This would allow you to isolate to server or network and which sections are slow and which ones are quick.


Posted By: DanW
Date Posted: 12 July 2006 at 4:20pm
Turned it on via the Admin section. I get 3 seconds for The Forum and 0.5 - 1.0 seconds for others. I suspect this might be the Random Mundane Facts thread maybe....

-------------
I used to be with it. But then they changed what it was. Now what I'm with isn't it, and what's it seems scary and weird.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.co.uk